Sähköbussiliikenteemme laajenee

11.08.2023

Pohjolan Liikenne aloittaa maanantaina 14.8. liikennöimään uusia HSL-linjoja 520, 530 ja 23. HSL:n kilpaulutuksessa voitettujen linjojen myötä PL:n Pasilan varikolta ajettava linja-autoliikenne kasvaa merkittävästi. 

Uudet linjat Pasilan varikolla ovat runkolinjat 520 (Matinkylä – Martinlaakso) ja 530 (Matinkylä – Myyrmäki, sekä linja 23 (Rautatientori – Pirkkola). Näiden linjojen lisäksi Pasilasta tullaan ajamaan Espoon Leppävaaran PL:lle uusia linjoja 206 ja 225.

Pasilan varikolle on kevään ja kesän aikana rekrytoitu noin 100 linja-autonkuljettajaa.  Rekrytointi on sujunut erinomaisesti siitä huolimatta, että joukkoliikennealalla on tällä hetkellä suuri pula kuljettajista. Hienoa huomata, että Pohjolan Liikenne työnantajana kiinnostaa sekä ammatissa jo työskenteleviä että alasta kiinnostuneita!  

Henkilöstön lisäksi olemme kasvattaneet sähköbussilaivuettamme 37 uudella sähköbussilla. Uudet linjat tullaankin liikennöimään täysin sähköllä. Tämä tukee tavoitettamme olla täysin sähköbusseilla operoiva liikennöitsijä vuoteen 2030 mennessä.

Sähköbusseja valmistautumassa uusia linjoja varten.
Sähköbusseja valmistautumassa uusia linjoja varten.